Studio Rosberg

Villa Sipoo

Kaksikerroksinen ok-talo

Villa Sipoo on suunniteltu yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, sekä rakennuspaikka mahdollisimman hyvin huomioon ottaen. Koti sijaitsee upealla merenrantatontilla. Rakennuspaikalla on erityinen tunnearvo asiakkaalle, siellä sijainnut heidän isovanhempiensa koti, joka on ollut heidän kesäpaikkanaan useiden vuosikymmenien ajan. Nyt vanha asuinrakennus kuitenkin purettiin ja sen paikalle tuli uusi kivitalo. Sijoituksessa, värityksessä haluttiin huomioida ympäristö, sen kauniit sävyt, kalliot, komeat männyt. 

 

Jämerän top -malliston kohokohta, Olli Jokisen suunnittelema Dynamic, on innoittanut monia minunkin asiakkaitani. Muutamat ovat halunneet lähteä liikkeelle ko mallia suoraan muokkaamalla, useimpien kanssa joko tontin vaatimusten tai muiden seikkojen vuoksi olemme päätyneet lähtemään tekemään aika lailla erilaisia ratkaisuja, tyhjältä paperilta, hakien kuitenkin innoitusta ja henkeä tästä upeasta mallista. Dynamic toimi Villa Sipoon inspiraationa, haimme siitä elementtejä julkisivuihin, mutta pohjaratkaisultaan tämä koti on aivan erilainen.

 

Rakennus porrastuu maanmuotojen mukaisesti, sisääntulotaso on muutamaa porrasta ylempänä oleskelutasoja. Oleskelutilassa meren puoleinen seinä on lähes kokonaan ikkunaa, lasiliukuovea. Heti sisääntullessa avautuu upea valoisa näkymä.  

 

Alakerrassa on oleskelutilat, saunaosasto, kodinhoitotilat sekä perheen jo aikuisen tyttären oma "yksiö".

 

Yläkerrassa on vanhempien makuuhuone ja tähän liittyvät pukeutumis- ja kylpyhuone, sekä iso oleskeluaula, josta saa halutessaan myöhemmin jaettua lisää makuuhuoneita. Vanhempien makuuhuoneessa on parveke, joka toimii alakerran vilpolan suojana.

Sulje sivuvalikko