Studio Rosberg

Okt Näsijärvi

Hirsirakenteinen kaupunkitalo 

Tämä upean avara ja valoisa koti on suunniteltu  erikoislaatuiselle tontille, josta avautuu upeat näkymät niin järvelle kuin kaupungin keskustan valoihin.

 

Lähtökohtana oli asiakkaan toiveet avarista oleskelutiloista, näkymien huomioimisesta ja toisaalta kaavan asettamat raamit rakennuksen massoittelun suhteen sekä tontin olosuhteet.

 

Pääsisäänkäynnin lisäksi järjestettiin toinen sisäänkäynti, vaatehuolto- ja vaatehuoneena toimivan tilan kautta. Sinne saadaan jätettyä harrastusvälineet, kausivaatteet ja kengät.

 

Rakennuksessa kytkettynä autokatos, joka muodostaa samalla katostilaa ja suojaisan kulun kakkos-sisäänkäynnille.

 

Pääsisäänkäynnistä avautuu heti avarat ja valoisat oleskelutilat, keittiö, olohuone ja ruokailutila ovat yhtenäistä, osittain korkeaa tilaa, mahdollistaen korkeat, kahden kerroksen ikkunat. Oleskelutilojen jatkeena oleskelutila/vierashuone, josta käynti saunaosastolle.

 

Saunaosasto on omassa siivessään, upeasta saunasta avautuu hienot järvinäkymät. Saunojat pääsevät vilvoittelemaan terassille ja nauttimaan ulkoporeammeesta.

 

Makuuhuoneet ovat kaikki yläkerrassa, siellä sijaitsee myös kodinhoitohuone, puhdas pyykkihuoltotila, joka yhdistyy vaatehuoneen välityksellä vanhempien makuuhuoneeseen. Vanhempien makuuhuoneesta avautuu myös järvinäkymä ja näkymää voi tepastella ihastelemaan myös samalle puolelle sijoitetulle parvekkeelle.

 

Kohde esitelty: Uusi Koti Unelmatalot 01/2018

Valokuvat: Uusi Koti-lehti /Hans Koistinen

Sulje sivuvalikko