Studio Rosberg

Villa Kokkola

Kaksikerroksinen kellarillinen ok-talo

Tämä talo on todellinen ylpeydenaihe sekä asujilleen että suunnittelijalleen. Paljon tilaa ja avaruutta, valoa ja mielenkiintoisia tiloja. Selkeä graafinen yleisilme, näyttävät ratkaisut ja laadukkaat materiaalivalinnat tekevät tästä talosta upean kokonaisuuden.

 

Toiveissa oli tilavat ja avarat oleskelutilat, lasten huoneet sekä "master bedroom" josta yhteys kylpyhuoneeseen sekä pukeutumishuoneeseen. Ylelliset saunatilat, paljon harrastetilaa. Hienoja näkymiä ja yksityiskohtia, rohkeitakin ratkaisuja. Talvipuutarha, sekä tontin sijainnin ollessa suht lähellä katua, mahdollisimman suojainen sisäpiha. 

 

Teräspalkit ja massivinen kivirakenne saivat jäädä näkyviin ja niitä haluttiin paikka paikoin korostaa entisestään. Samoiten iv-putket ovat osittain näkyvissä, siististi maalattuna toki. Portaista haluttiin normaalia leveämmät. Portaat ovat jykevät kevytbetoniportaat ja ne on päällystetty massiivipuulla alakerran lattian mukaisesti. Porras on avoin keittiötilaan, joka puolella on lasikaiteet. Portaita noustessa on upeat näkymät, joko vasemmalla aukeavaan talvipuutarhan oliivipuineen, tai oikealle jäävään avonaiseen keittiöön sekä ylhäällä avautuu avara aula, josta näkymät edelleen talvipuutarhaan, kahden kerroksen korkuiseen olohuoneeseen. Lasten makuuhuoneissa on isot sisäikkunat aulatilaan, joten valo pääsee kulkemaan, jopa tulvimaan, todella vapaasti tässä talossa.

 

Onnistuneen arkkitehtuurin lisäksi kodissa on upeasti tehdyt materiaalivalinnat sekä lukuisasti mietittyjä yksityiskohtia. Mm. suurin osa valaisimista on yksilöllisesti suunniteltu tähän kotiin. Rakentajapariskunnalla on vahva tyylitaju ja he ovat rohkeasti tehneet omannäköisiään valintoja.

Sulje sivuvalikko