Studio Rosberg

Villa Maakala

Kaksikerroksinen ok-talo

Keväällä 2013 olin edustamassa Asta-messuilla, kun luokseni pyyhälsi nuori pariskunta, toiveenaan kivitalokoti. Heillä oli jo hankittuna aivan upea tontti - kyllä, juurikin näillä jokaisen suomalaisen unelmakriteereillä; keskustassa ja järven rannalla.

 

Tontin ollessa rantatontti, sanelivat nämä näkymät paljolti tilojen sijoitusta. Toki kaavassa oli myös annettu jonkin verran ohjeistusta, mm. sijoittelusta (rakennusalan rajat), kattomuodosta (harjakatto), sekä myös pintaverhouksen materiaalista (puu). Yleensähän kivitalo rapataan, mutta yhtä lailla se on mahdollista verhota puulla. Tässä tapauksessa kävimme keskustelua julkisivuista ja sen materiaaleista rakennusvalvonnan kanssa heti suunnittelun alkuvaiheessa, ehdotimme että puuverhousta olisi toki isoin osa, mutta osa julkisivuista olisi rapattua ja saimmekin materiaalirajauksillemme aika nopeasti vihreää valoa.

 

Kokonaisuus rakentuu kaksikerroksisesta asuinrakennuksesta, siihen liittyvästä talousosasta (autokatos+varasto) ja piharakennuksesta. Kokonaisuus muodostaa järven puolelle pihapiirin, jossa on mukana oleskella terassilla ja kellua porealtaassa.

 

Alakerrassa oleskelutilat, kodinhoitohuone ja saunatilat, yläkerrassa 3 makuuhuonetta. Master bedroomissa oma pukeutumishuone sekä ylellinen, hotellihuoneesta inspiraation saanut lasiseinäinen kylpyhuone.

 

Autokatoksen päällä iso aurinkoterassi, josta kulku komeita betoniportaita pitkin maantason oleskelualueille.

Sulje sivuvalikko